Έναρξη λειτουργίας ηχορρυπαντικής συνεύρεσης ατόμων αμφιβόλου ποιότητος !!!

Η Halicuti Band φτιάχτηκε για να στεγάσει ένα τσούρμο από ερασιτέχνες που τους ενώνουν η μουσική και τα Χανιά. Το όνομα μας παραπέμπει στους Χαλικούτες, τους Βεδουίνους αποίκους που ζούσαν στα Χανιά πριν εκατό τόσα χρόνια στην περιοχή του Κουμ- Καπί.

Με σπίτια από βούρλα και παλιοτενεκέδες, με επαγγέλματα ταπεινά (αχθοφόροι, εκκενωτές βόθρων, υπηρέτες) πουλούσαν στους "καθωσπρέπει" βοτάνια, μαντζούνια, παστέλι και στραγάλια ψημένα στην άμμο. Και κάθε Μάη αντάμωναν στις εκβολές του Κλαδισού για το "δικό τους" γλέντι. Να χορέψουν τον "αράπικο" χορό και με τα νταούλια τους να διώξουν τα κακά πνεύματα που απειλούσαν το ιερό σύμβολό τους, τη Σελήνη. Καλοκάγαθοι, μελαμψοί και καταφρονημένοι γίνονταν άγρια θηρία όταν θύμωναν.

Έτσι κι εμείς, Χανιώτες και ξενομπάντηδες, σώγαμπροι και εμιγκρέδες, χαμάληδες της μουσικής και της ζωής, μοιράζουμε μαντζούνια μουσικά, φτιαγμένα με τον καημό του ερασιτέχνη και τον μεράκι της παρέας. Μας αρέσει να παίζουμε με το δικό μας τρόπο ήχους βαλκανικούς, παραδοσιακούς, έθνικ, ρεμπέτικους και ροκ, πολύχρωμους σαν τα φορέματα των Χαλικούτηδων.

Πρότυπό μας είναι ο έγχρωμος πλανόδιος τουμπελεκίστας Αλί – Γκογκό, ο ξυπόλητος συνοδός των χανουμισσών: άκακος, υπομονετικός, γελαστός και όχι κουτός.
Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Σχετικά με αυτόν τον ιστότοπο...

Αγαπητοί φίλοι,
Σας ενημερώνουμε ότι ο παρών ιστότοπος δεν ενημερώνεται. Παρακαλούμε, ακολουθήστε τους The Halicuti Band στο Facebook: www.facebook.com/thehalicutiband
Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

16 τραγούδια ζητούν ακρόαση...

Οι Χαλικούτηδες ζωντανά στον Τζίτζικα, παρουσιάζουν 16 δικά τους τραγούδια σε μια βραδιά επετειακού χαρακτήρα, καθώς κλείνουν και 10 χρόνια συναυλιακής παρουσίας! Είστε όλοι καλεσμένοι!!!
Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Διάλογοι Πολιτισμού και αλληλεγγύης στο Λύκειο Βάμου

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και στις 6 το απόγευμα
στο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου Βάμου.


Συμμετέχουμε - Συζητάμε - Διασκεδάζουμε
και φέρνουμε Φάρμακα, Τρόφιμα και ανδρικά Ρούχα.

Τα φάρμακα θα δοθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο των Χανίων. Τα τρόφιμα θα παραδοθούν στα συσσίτια της Κοινωνικής Κουζίνας. Τα ρούχα θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών των Χανίων. Εκπρόσωπος από κάθε συλλογικότητα θα χαιρετήσει την εκδήλωση.
Στις κραυγές του ανταγωνισμού και της αποξένωσης προτάσσουμε την αρμονία της συλλογικής δράσης και της αξιοπρέπειας.
Συζήτηση για τις Ψυχολογικές επιπτώσεις της κρίσης στα μέλη της Σχολικής Κοινότητας.
Ομιλητές: Από το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου:
Μανώλης Δαφέρμος: Επίκουρος Καθηγητής Επιστημολογίας της Ψυχολογίας.
Σπύρος Λαπατσιώρας: Λέκτορας Οικονομικών Επιστημών.
Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.
Μετά τη συζήτηση διασκεδάζουμε με ζωντανή Μουσική, από τα μουσικά σχήματα της Οκτάβας και των Halicuti Band. Η βραδιά θα κλείσει με Μουσική, Τραγούδι και Χορό από μαθητές , και κεράσματα από τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς του Λυκείου μας.
Διοργάνωση:
Σύλλογοι Μαθητών- Γονέων – Εκπαιδευτικών του Λυκείου Βάμου.
Είσοδος ελεύθερη
Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ ενάντια στο κλείσιμό της και την απόλυση των εργαζομένων, καθώς και στις ανέντιμες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Χρησιμοποιούμε το μόνο όπλο που διαθέτουμε: τη μουσική! Ας είμαστε όλοι εκεί, στο προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Χανίων στη Σούδα. Είσοδος φυσικά ελεύθερη!

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013
ΕΡΑ Χανίων, Σούδα
Ώρα έναρξης: 21.00
Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ζωντανά στην Οκτάβα

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 σας περιμένουμε όλους!!!
Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ζωντανά στη Rosa Nera


Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ζωντανά στο Ντεμέκ...


Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οι Halicuti Band ζωντανά στον Τζίτζικα

Οι Halicuti Band, κατά κόσμον “Χαλικούτηδες” είναι ένα σχήμα που αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικές και ανομοιόμορφες μουσικές καταβολές. Αυτό το στοιχείο είναι που κάνει τη συνεύρεσή τους πάνω απ’ όλα ενδιαφέρουσα, συνδυάζοντας ήχους βαλκανικούς, παραδοσιακούς, έντεχνους ή ρεμπέτικους με έθνικ και καμιά φορά ροκ προσμίξεις. Η ενασχόλησή τους ως μπάντα με τη μουσική είναι προϊόν βαθιάς ανάγκης που προέκυψε τυχαία, πριν από μερικά χρόνια και έκτοτε ολοένα και εμπλουτίζεται και μεγαλώνει.
Στις εμφανίσεις τους είναι διάχυτη η ατμόσφαιρα που δημιουργεί μια παρέα φίλων, που θέλουν πάνω απ’ όλα να εκφράσουν την αγάπη τους για τη μουσική και να τη μοιραστούν με ανθρώπους που αισθάνονται το ίδιο γι’ αυτήν. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, στο μεγαλύτερο μέρος του διασκευασμένο από την ελληνική σκηνή, το οποίο οι Χαλικούτηδες προσπαθούν να φέρουν στα δικά τους μέτρα, χρησιμοποιώντας άλλοτε κλαρίνο, άλλοτε φλάουτο και ακορντεόν ή και ηλεκτρικά όργανα. Γι’ αυτήν ακριβώς την προσπάθεια συνηθίζουν να αυτοαποκαλούνται «χαμάληδες της μουσικής»!
Το Σάββατο 28 Ιουλίου, στον Τζίτζικα, οι Halicuti Band θα εμφανιστούν σ’ ένα μέρος ξεχωριστό, το οποίο τους είχε φιλοξενήσει και στα πρώτα τους μουσικά βήματα. Εκεί μας περιμένει μια βραδιά με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό, πολύχρωμη, σαν τις φορεσιές των χαλικούτηδων...

Τζίτζικας, Αρμένοι Αποκορώνου
τηλ.: 28250 41144, e-mail: tzitzikasa@yahoo.gr
ώρα έναρξης: 21.00
Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων

Στο πλαίσιο του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων που διοργανώνει το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων, οι Halicuti Band θα "κλείσουν" την πρώτη μέρα στην κεντρική μουσική σκηνή. Το φεστιβάλ θα γίνει στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012.

Περισσότερες πληροφορίες: www.stekichania.gr
Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Συναυλία στήριξης του Δικτύου Ανταλλαγών Χανίων

Στο πλαίσιο στήριξης του Δικτύου Ανταλλαγών Χανίων, οι Halicuti Band θα εμφανιστούν ζωντανά την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 στις 20.00 το βράδυ. Η συναυλία θα γίνει στον προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων, στην οδό Κοραή.
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Live στον Άσωτο για την Κυριακή του Ασώτου (12/2)

Κυριακή Του Ασώτου 12/02/12 και ώρα έναρξης 17:00 .
Γιορτάζουμε και Φέτος με ξέφρενο PARTY!!!
Ζωντανή Μουσική με τους "The Halicuti Band"
και έπειτα συνέχεια με χορευτική μουσική και πολύ κέφι από τον dj-Dam!
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση για τους Γιατρούς του Κόσμου

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου οι Halicuti Band ζωντανά σε εκδήλωση για την στήριξη των Γιατρών του Κόσμου. Σε μια αξιοζήλευτη πρωτοβουλία του Λυκείου Βάμου, μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, σας περιμένουμε όλους για να ενισχύσουμε τη δράση των Γιατρών του Κόσμου, να ενημερωθούμε και να διασκεδάσουμε. Η εκδήλωση ξεκινά γύρω στις 17.30 στην αίθουσα Λαμπράκη του σχολείου.

Η επίσημη ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

Οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Βάμου, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας και ο σύλλογος των γονέων τους, διοργανώνουν εκδήλωση κοινωνικής Αλληλεγγύης- Συλλογικής δράσης- πολιτισμού και διασκέδασης, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου(αίθουσα Λαμπράκη).

Επειδή ζωντανό σχολείο σημαίνει σχολείο ανοικτό στην κοινωνία και τα προβλήματα της. Επειδή οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της ευαισθησίας, αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο όταν γίνονται πράξη.
Επειδή οι κοινές δράσεις και οι συλλογικές προσπάθειες δείχνουν τον δρόμο της αντίστασης στην υποβάθμιση των ζωών μας , και δίνουν ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο αύριο σε μας και στα παιδιά μας.

Στην εκδήλωση :

– Μαζεύουμε φάρμακα και χρήματα για τους Γιατρούς του Κόσμου που παρέχουν ιατροφαρμακευτική βοήθεια σε χιλιάδες ανασφάλιστους του νομού μας. Που μάχονται για να σώσουν ζωές σε κάθε γωνιά του πλανήτη που τους έχει ανάγκη.

– Συγκεντρώνουμε τυποποιημένα τρόφιμα (μακαρόνια-ρύζι-κονσέρβες κλπ) καθώς και ρούχα, που θα παραδοθούν σε υπεύθυνους των συσσιτίων της Σπλάντζιας και της Ομάδας Αστέγων του Κοινωνικού Στεκιού –Στεκιού Μεταναστών των Χανίων, για να μοιραστούν στους ολοένα και περισσότερους άστεγους, άνεργους και εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας , Έλληνες και Μετανάστες, θύματα ενός συστήματος που στηρίζεται στον χρηματιστηριακό τζόγο, την διαφθορά, και την τραπεζική τοκογλυφία.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν:

– Οι Γιατροί του Κόσμου που με αντιπροσώπους τους θα μας παρουσιάσουν τις δραστηριότητες της οργάνωσης, και θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση.

– Θα συνεχίσουμε με ζωντανή μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα των <<Χαλικούτηδων>>, αυτούς τους υπέροχους χαμάληδες της ζωής και της μουσικής, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να μας διασκεδάσουν με τις ονειρικές μουσικές τους.

– Η εκδήλωση θα συνοδεύεται από κέρασμα που ετοίμασαν εκπαιδευτικοί και γονείς των σχολείων του Βάμου.
Καλούμε κάθε κάτοικο του Αποκόρωνα πρώτα και κύρια να στηρίξει την εκδήλωση με την παρουσία του, και στο μέτρο του δυνατού να συνεισφέρει με φάρμακα , ρούχα, χρήματα και τυποποιημένα τρόφιμα στην υλοποίηση των στόχων της εκδήλωσης.

Θεωρούμε πως με την εκδήλωση αυτή τιμούμε την παράδοση του τόπου μας για μόρφωση , παιδεία, ελευθερία, δημοκρατία αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία :

Του συλλόγου εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Βάμου. Του πολιτιστικού συλλόγου του Βάμου
Του πολιτιστικού συλλόγου των Καλυβών .
Του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Βάμου

Περισσότερα:

Γιατροί του κόσμου: http://mdmgreece.gr
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Βροχή...

Σας ενημερώνουμε ότι η εμφάνιση στο λόφο Καστελίου θα γίνει κανονικά, μόνο που θα μεταφερθεί στον εσωτερικό χώρο της Rosa Nera.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ενάντια στον ρατσισμό & στη φασιστική απειλή


Στις 15 Οκτώβρη 2011 οι Halicuti Band θα εμφανιστούν ζωντανά στην εκδήλωση ενάντια στον ρατσισμό και στη φασιστική απειλή (βλ. αφίσα) που θα γίνει στο Παλιό Τελωνείο Χανίων.

Πληροφορίες εδώ.

Συναυλία ενίσχυσης
του Εναλλακτικού & Αλληλέγγυου Εμπορίου


Οι Halicuti Band μετά από πρόσκληση της Terra Verde, θα εμφανιστούν ζωντανά για μια βραδιά ενίσχυσης του Εναλλακτικού & Αλληλέγγυου Εμπορίου στα Χανιά. Η συναυλία θα γίνει -καιρού επιτρέποντως- στο πιο όμορφο "μπαλκόνι" των Χανίων, στο λόφο Καστελίου (έξω από την κατάληψη της Rosa Nera) το Σάββατο 8 Οκτωβρίου μετά τις 21.00.

Περισσότερα για την Terra Verde εδώ.
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Οι Halicuti Band στα Παλιά Ρούματα!

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι οι Halicuti Band θα εμφανιστούν ζωντανά, το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011, στο πανέμορφο χωριό των Παλιών Ρουμάτων, σε μια βραδιά γλεντιού και χορού που διοργανώνει το Σωματείο «Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων» και ο Σύλλογος Γυναικών Παλαιών Ρουμάτων. Ας είμαστε όλοι εκεί για να αποδείξουμε ότι η ελληνική επαρχία είναι ζωντανή και ξέρει να γλεντάει!
Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Μεταφορά εμφάνισης στην Αγορά...

Μετά τα νέα δεδομένα και τις χιλιάδες ανθρώπων στους δρόμους, οι Halicuti Band μεταφέρουν την εμφάνιση στη Βίλα Κούνδουρου στην Αγορά των Χανιών. Η απόφαση πάρθηκε από την ανάγκη που νιώθει η μπάντα να στηρίξει όλον αυτόν τον παλμό των αγανακτησμένων πολιτών, που εκφράζει και τα μέλη της. Ζητούμε συγγνώμη για την αλλαγή της τελευταίας στιγμής και σας περιμένουμε όλους (καιρού επιτρέποντως) στην Αγορά μετά τις 21.00.
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Live στη Βίλα Κούνδουρου

Καλεσμένοι για ακόμα μια φορά του Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών Χανίων, οι Halicuti Band θα εμφανιστούν στη Βίλα Κούνδουρου το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 στις 9 το βράδυ. Η βραδιά έχει ως σκοπό το γλέντι και την οικονομική ενίσχυση της δράσης του Στεκιού και των προετοιμασιών του 6ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων. Καλή αντάμωση!!!
Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Δυο νέες εμφανίσεις...

Οι Halicuti Band, μεταξύ διακοπών και αλλάγματος πανών, θα πραγματοποιήσουν δυο νέες εμφανίσεις στα Χανιά. Η πρώτη, στα πλαίσια πολιτικής εκδήλωσης, θα γίνει στις 29 Ιουλίου 2010 στο παλιό λιμάνι Χανίων. Η συναυλία θα ξεκινήσει μετά τις 21.00 στο δυτικό άκρο του λιμανιού, στον Φιρκά, με φόντο τον φάρο!
Η δεύτερη εμφάνιση, για την οποία και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010 στον Αλίκαμπο Αποκορώνου (λίγο έξω από τις Βρύσες πηγαίνοντας προς Σφακιά), στα πλαίσια της εορταστικής βραδιάς λήξης της ομαδικής έκθεσης "Τσέρκι". Η συναυλία θα γίνει στον περίβολο του Οινοποιείου Ντουράκη, ένας πανέμορφος χώρος με θέα στον κάμπο! Λεπτομέρειες για το χώρο και την έκθεση μπορείτε να δείτε εδώ: www.dourakiswinery.gr.
Και στις δυο εμφανίσεις η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε!
Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Συνέντευξη στα "Χανιώτικα Νέα"

Έπειτα από πρόσκληση των Χανιώτικων Νέων και συγκεκριμένα του δημιοσιογράφου Γιώργου Κώνστα, στο φύλλο του Σαββάτου 10 Απρίλιου δημοσιεύτηκε μια μίνι συνέντευξη από 3 μέλη των Halicuti Band. Μπορείτε να τη διαβάσετε κάνοντας "κλικ" στην παρακάτω εικόνα (ελπίζουμε να μη σας βγουν τα μάτια!).

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Live στο 9ο Αντιπολεμικό Διήμερο 16 Απριλίου

Έπειτα από πρόσκληση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, οι Halicuti Band θα εμφανιστούν, μεταξύ άλλων καλλιτεχνών, στο 9ο Αντιπολεμικό Διήμερο Χανίων. Το Διήμερο θα γίνει στις 16 & 17 Απρίλη στην Γαλλική Σχολή, στη Χαλέπα Χανίων. Σας παραθέτουμε τις αφίσες και το πρόγραμμα του Διημέρου. Ας είμαστε όλοι εκεί!

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Live στο Μπρίκι! Παρασκευή 19 Μαρτίου

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 οι Halicuti Band ζωντανά στο Μπρίκι (Κουμ Καπί).
Με φουλ σύνθεση και φουλ πρόγραμμα! Γύρω στις 9 ή 10 το βράδυ...

Συναυλία στο Στέκι Μεταναστών Χανίων

Στις 6 Μαρτίου 2010 οι Halicuti Band, έπειτα από πρόσκληση του Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών Χανίων, παρουσίασαν πρόγραμμα 3ήμισυ ωρών (!) εφ' όλης της ύλης!

Οι Halicuti Band ζωντανά:

Επόμενο live:
-

Προηγούμενα live:
26/6/2015: Αντιρατσιστικό
19/6/2015: Τζίτζικας
1/2/2104: Λύκειο Βάμου
6/9/2013: Φεστιβάλ ΚΝΕ
16/6/2013: ΕΡΑ Χανίων
25/5/2013: Κήπος Ρεθύμνου
18/5/2013: Πλ. Αγοράς Χανίων
8/3/2013: Οκτάβα, Χανιά
8/2/2103: Rosa Nera
17/11/2012: Ντεμέκ, Κουμ Καπί
13/9/2012: Πάρκο Ειρήνης
8/8/2012: Οινοποιείο Ντουράκη
28/7/2012: Τζίτζικας
30/6/2012
: Αντιρατσιστικό
27/5/2012
: Δίκτυο Ανταλλαγών
23/3/2012
: Στέκι Μεταναστών
12/2/2012
: Άσωτος Υιός
17/12/2011
: Λύκειο Βάμου
15/10/2011
: Παλιό Τελωνείο
8/10/2011
: Λόφος Καστελίου
28/8/2011
: Καμπάνι
6/8/2011
: Παλιά Ρούματα
4/6/2011
: Στρ/δο Μαρκόπουλου
28/5/2011
: Αγορά Χανίων
6/8/2010
: Αλίκαμπος
29/7/2010
: Φιρκάς (π. Λιμάνι)
16/4/2010
: 9o Αντιπολεμικό
19/3/2010
: Μπρίκι (Κουμ Καπί)

Ας συστηθούμε:

Μανώλης Ανδρουλάκης
Ακκορντεόν / Τραγούδι

Δήμος Δημητρίου
Κιθάρα

Βασίλης Πιτσώνης
Κιθάρες

Νάσος Τριανταφύλλου
Βιολί

Νίκος Αναστασάκης
Μπάσο

Μάριος Ιωαννίδης
Τύμπανα

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε
μαζί μας στο e-mail:
thehalicutiband@gmail.com
και στο τηλέφωνο:
6972776073 (Βασίλης)